Hnědá rýže versus bílá rýže
Přidáno: 25. 1. 2014 07:55:00 Počet shlédnutí: 5833
25 Leden 2014
Jestli jste doposud žili v domněnce, že bílá rýže je zdravá, mýlili jste se. Vědci z Harvardu totiž zjistili, že pokud nahradíte bílou rýži hnědou ( tedy naturální ) snížíte riziko vzniku cukrovky o 16 procent. Konzumací bílé rýže se totiž zvyšuje hladina cukru v krvi.
JE VÝTEČNÝ ZDROJ NESTRAVITELNÉ VLÁKNINY, VITAMÍNŮ A STOPOVÝCH PRVKŮ
Rozdíl mezi bílou a hnědou rýží
Hnědá neboli natural rýže není průmyslově opracována (na rozdíl od rýže bílé), a proto obsahuje výrazně vyšší obsah vitaminů a minerálů podobně jako rýže parboiled, která se zpracovává při zvýšeném tlaku. Rýže neloupaná obsahuje kromě vitaminů i vysoké množství vlákniny.
kRMIVA s vysokým obsahem vlákniny jsou více sytivé, to znamená, pejsci a kočičky tak celkové můžou jíst energeticky méně náročné jídlo a přitom se cítit dostatečně zasyceni.
Vláknina zabraňuje příliš velkým výkyvům krevního cukru, neboť zpomaluje jeho vstřebávání do krve.